Tanssiurheilu

Tanssi on yksi vanhimmista tunnetuista liikuntamuodoista. Sen juuret ovat viime vuosisadalla järjestetyissä tanssikilpailuissa. MM-kilpailuja on järjestetty vuodesta 1909 lähtien. Tanssiurheilun harrastajia kilpailutasolla on koko maailmassa noin 300 000.

Tanssiurheilulla tarkoitetaan Suomen Tanssiurheiluliiton (STUL) säännöissä kansainvälisten määritelmien mukaista vakiotanssien ja latinalaistanssien sekä rock'n'swing-tanssien, buggin ja discotanssien harrastamista. Silloin kun tanssiurheilua harrastetaan kilpailumielessä, käytetään siitä myös nimitystä kilpatanssiurheilu, lyhyesti kilpatanssi. Säännöt määrittelevät tarkasti miten lajissa kilpaillaan. Suomen tanssiurheiluliitto on perustettu vuonna 1976.

Kilpailulisenssin lunastaneet urheilijat kuuluvat dopingvalvonnan piiriin. Säännöt koskevat kuitenkin kaikkia jäsenseurojen jäseniä myös seuratansseissa, tanssiurheilunäytöksissä sekä muussa näihin rinnastettavassa toiminnassa. 

Kilpailukalenterissa on lueteltu STUL:n viralliset kilpailut. 

Tulokset ilmestyvät yleensä pian kisan jälkeen järjestävän seuran nettisivuilta, johon on linkki mm. kilpailukalenterin päivämäärän takaa.

Lajien kansainväliset kattojärjestöt World DanceSport Federation (WDSF) ja World Rock'n'Roll Confederation (WRRC) valvovat kansallisten lajiliittojen toimintaa. STUL:n liittohallituksella on oikeus tehdä kilpailusääntöihin WDSF:n ja WRRC:n sääntöjen muutoksista johtuvia korjauksia.