Miten aloitan?

Ohjeita kilpailemaan aikoville 

Jos tunnet kiinnostusta ryhtyä kilpailemaan, antaa seuramme siihen kaiken tukensa. Kun kilpailuvietti alkaa kutitella jalkapohjissa, toimi näin: 

• Suorita parisi kanssa F-katselmus, mikäli et ole vielä sitä tehnyt. 

• Keskustele asiasta ryhmän valmentajien kanssa. He tietävät tasosi ja osaavat arvioida miten asiassa edetään. Vaikka osaisitkin tanssia hyvin, saatat tarvita joidenkin seikkojen kohentamista, koska kilpailuarvostelussa painotetaan asioita eri tavoin kuin harrastusryhmissä. 

• Varaudu harjoittelemaan säännöllisesti ja usein (mieluimmin vähintään 2 kertaa viikossa). Kilparyhmäläisille on varattu yksi ohjattu ja 2-3 vapaaharjoitusvuoroa viikossa. Kannattaa myös käväistä katsomassa yhdet kilpailut yleisönä, jotta kilpailun kulku tulee tutuksi. 

• Kun olette parisi kanssa valmiit aloittamaan kilpailemisen, ilmoita siitä seuran kilpavalmennuksesta vastaavalle hallituksen jäsenelle. Hallitus päättää kilparyhmään hyväksymisestä seuraavassa kokouksessaan (kts. kalenterista). Tämän jälkeen seura ilmoittaa parin STUL:n parirekisteriin. 

• Kilpaparien valmennus annetaan eri ryhmissä kuin harrastajapareilla. Hallituksen lupa ja kilpailijan harjoitusmaksun suoritus on edellytyksenä kilpavalmennukseen osallistumiselle. 

• Ennen kuin voit osallistua kilpailuun, sinulla pitää olla myös kilpailulisenssi. Se sisältää vakuutuksen urheiluvammojen varalta. Aikuisilla tulee olla A-lisenssi. 

• Seura ilmoittaa parinsa kilpailuihin: suoraan ei voi ilmoittautua. Vapaaharjoitusvuoroissa on kisakansio, josta löytyvät kilpailukutsut ja ilmoittautumislomake. Voit ilmoittautua myös lähettämällä sähköpostia kilpailuvastaavalle. Paria päivää ennen ilmoittautumisajan päättymistä seura ilmoittaa osallistujat järjestävälle seuralle. 

• Kilpailukutsussa on mainittu tilinumero, johon ilmoittautumismaksu suoritetaan. Huomaa että maksu on yleensä kerrottu per henkilö, joten pari maksaa tuplasti. Kisapaikalla maksu on usein korkeampi kuin etukäteen maksettuna. Poisjääntimaksun joutuu suorittamaan jos pari ei ilmesty kilpailupaikalle eikä ole toimittanut hyväksyttävää todistusta syystä. 

• Kilpailuaikataulu julkaistaan STUL:n kalenterissa noin viikkoa ennen kisaa. Tarkista oma lähtöaikasi jotta olet perillä ajoissa. 

Mutta muista, kilpailemiseen jää koukkuun! Kun olet kerran aloittanut, et pääse enää irti. 

Kilpatanssijaksi ryhtynyt tunnistetaankin yleensä siitä, että ryhti suoristuu, vaatteet alkavat tuntua liian suurilta, askel kevenee, eikä portaiden nousu tunnu missään. Lisäksi hänet yllätetään tavan takaa viheltelemästä tunnettuja melodioita.