Ryhmien kuvaukset

Aikuisten paritanssin alkeisryhmässä opettelemme vakio- ja latinalaistansseja (valssi, tango, quickstep, samba, cha-cha, jive) sekä hahmotamme liikkumisen perusteita niissä. Alkeisryhmän tarkoitus on luoda hyvä perusta eri paritanssin alkeisiin ja kehittää vartalonhallintaa sekä koordinaatiota. Tanssit ja kuviot opetellaan ryhmässä ensin yksin ja sitten parin kanssa.

Aikuisten paritanssin jatkokurssilla syvennetään alkeiskurssilla opittuja taitoja sekä opetellaan kaksi uutta tanssia (foxtrot ja rumba). Jatkokurssin tavoitteena on palauttaa alkeiskurssin asiat mieleen ja kehittää lisää tanssijan valmiuksia yhdessä parin kanssa musiikissa liikkumiseen.

Aikuisten paritanssin harrasteryhmässä syvennetään alkeis- ja jatkokursseilla opittuja taitoja sekä rakennetaan salia kiertävät koreografiat jokaiseen tanssiin. Ryhmässä ei tähdätä kilpailemiseen, mutta opitut asiat ovat monesti samoja, joita kilparyhmissä opetellaan. 

Aikuisten latinalaistanssin jatkokurssilla syvennetään oppimista ja tekemistä kaikista viidestä (samba, cha cha, rumba, paso doble, jive) latinalaistanssista. Voit olla joko harrastaja tai kilpailija. Kurssi edellyttää kokemusta kaikista latinalaistansseista sekä jo omaa koreografiaa (kokemusta ei tarvitse olla paso doblesta). 

Aikuisten paritanssin starttikurssilla opetellaan alkeet kahdesta vakio- ja kahdesta latinalaistanssista (hidas valssi, lavafoksi, cha-cha ja jive).  Kurssi tähtää siihen, että lavalla osattaisiin tanssia sitä musiikkia jota orkesteri soittaa.

Aikuisten starttikurssin jatkolla opetellaan kolme lisätanssia (tango, quick step ja samba) sekä lisää kuvioita starttikurssin tansseihin.

Latinoshow tunnilla tanssitaan erilaisia lattaritansseja show-elementeillä höystettynä. Harjoitellaan showtanssin tekniikkaa, opetellaan koreografioita ja tutustutaan musiikin tulkintaan.

Soololattarit on vauhdikas ja hauska sekoitus eri tanssilajeja (mm. salsaa, reggaetonia, bachataa, merenguea, cha-cha-chaata jne.). Tunti ei sisällä tanssitekniikkaa tai askelsarjojen tarkkaa opiskelua, vaan helpot askeleet opetellaan suoraan musiikkiin. Tunnin tavoitteena on saada hiki pintaan ja hyvä mieli liikkumisesta musiikin tahtiin.

Bailatino on tanssillinen liikuntamuoto, jonka perusajatuksena on tuoda ihmiset lähemmäksi latinalaista musiikkia ja latinalaista tanssia sekä latinalaiskulttuuria. Bailatinon tarkoituksena on poistaa musiikillisesta liikunnasta siihen helposti kohdistuvia suorituspaineita. Bailatinossa ei vaadita tanssitekniikan osaamista, vaan tärkeämpää on luoda ilmapiiri, jossa liikkuja nauttii oman vartalonsa käytöstä omien resurssiensa mukaan sekä kokee oppimisen että onnistumisen riemua.

Lastentanssi ryhmä on suunnattu 4-6 vuotiaille pienille tanssijoille. Ryhmässä musiikki johdattaa lapset eri tansseihin ja leikin avulla tutkitaan tanssin maailmaa.

Lasten paritanssiryhmä (6-12-vuotiaat) Ryhmässä opetellaan vakio- ja latinalaistanssien E-taitoluokan perusaskeleet.Ryhmässä opetellaan vuoden aikana ainakin kolme vakiotanssia (valssi, tango, quickstep) ja kolme latinalaistanssia (samba, cha-cha, jive). Tanssit ja kuviot opetellaan ryhmässä ensin yksin ja sitten parin kanssa. Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti tanssia tukevia liikuntataitoja. Tanssiharrastus aloitetaan yleensä ilman paria, sillä usein vasta opettajan avulla löytyy sopiva tanssipartneri.

Vapaaharjoitukset tarkoittavat vapaata harjoitusaikaa seuran järjestämissä tiloissa. Vapaaharjoituksiin voi osallistua yksi tai parin kanssa ja voi itse päättää harjoiteltavan aiheen tai keskittyä vain läpimenoihin. Parittomilla viikoilla aloitamme vakioilla ja parillisilla viikoilla lattareilla. Harjoituksen alusta varataan noin puolituntia lämmittelyyn, jolloin soitetaan joko valssia tai rumbaa, riippuen siitä kummalla tanssilajilla aloitetaan.

Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina järjestetään speed-up, joka on kilpailunomainen harjoitus. Speed-up:ssa soitetaan vuorotellen vakioita/lattareita ja kappaleet ovat kestoiltaan noin 1:45 min. Kaikki kymmennen tanssia tanssitaan mainitulla tavalla läpi kahteen kertaan. 

Habanera varaa oikeuden muuttaa kausina järjestettäviä ryhmiä osallistujatilanteen ja kysynnän mukaisesti.